2e dag Reims

4 september 2025 - Reims, Frankrijk

Heerlijk uitgeslapen vanmorgen

Broodje ham en een lekkere kop koffie als ontbijt en toen op de fiets richting centrum Reims.

Wat een  geweldige mooie stad....en wat fijn om dat op de fiets te kunnen bekijken... niet te doen met de auto of lopend!!

We hebben 12 km afgelegd en prachtige gebouwen mogen aanschouwen. Als fietser krijg je overal voorrang en is t prima geregeld. Wel onze helmen op...

Als eerste een foto gemaakt van de Basilique Saint Remi  een prachtige kerk, de oudste kerk uit 852

Je ziet zo veel moois dat er iedere keer weer werd afgestapt om een foto te maken.

We kwamen langs diverse standbeelden en fonteinen. Een van de standbeelden was Jeanne d 'Arc op paard!

De fontein met gouden beeld op top is de Sube fontein uit 1906. Rondom de sokkel zie je 4 beelden die de rivieren moeten voorstellen: de Marne, de Vesle, de Suippe en de Aisne en helemaal omgeven met prachtige bloemen.

De fonteinbal met water is la Fontaine de la Solidarite een prachtige fontein ook!

We fietsten ook langs t oude stadhuis Hotel de Ville de Reims uit de 17e eeuw

En dan midden in t centrum in een winkelstraat staat er zomaar een grote draaimolen te draaien.....maar zonder muziek!! Hoe raar...

Overal ook overdekte passages met dure winkels.

En dan natuurlijk die prachtige kathedraal, wat een geweldig mooi vakmanschap is daar in gestoken  ongelooflijk...met open mond zitten staren naar al die beelden en die waterafvoeren. Het wordt The Notre Dame van Reims genoemd.  We zijn er helemaal omheen gefietst...prachtig!! Deze kathedraal staat op de lijst werelderfgoed van Unesco en is gebouwd vanaf 1210.

Natuurlijk moest er ook geluncht worden dus hebben een terrasje in een zijstraatje tegenover een kerkje gekozen genaamd Gin Pamp🙈 Natuurlijk eet je dan een Plat du Jour....toch?? Nou dat hebben we geweten hoor.....je raadt nooit wat t was?? Andonilette...een varkensworst gemaakt van de maag en ingewanden van een varken!!! Ik had al zo'n idee, want zag van alles voorbijkomen. Maar heb me groot gehouden🙈 en laatste stukje aan Ted "geofferd" 🤣🤣 Not amused.....Ted vind t heerlijk. Kosten incl salade en slappe Friet 11.90....nou ja dan mag je niet zeuren toch??

T zit hier stampvol met terrasjes waar je kunt eten en/of drinken en rond 12 uur loopt iedereen langs om te kijken wat de pot schaft die dag, wel heel gezellig.

Op de terugweg naar ons adres eerst nog even een vers stokbroodje gehaald bij de bakker voor bij de soep vanavond en .....daarna op zoek naar de Action, want onze oplader in de auto pakt niet. Misschien een zekering kapot? Vanwege veelvuldig gebruik van onze telefoon is deze zomaar leeg en dat kunnen we natuurlijk niet hebben onderweg. Dus wij op zoek naar een powerbank. De Action blijkt in een enorme supermarkt keten te zitten...Carrefour Cernay Shopping Centre met van alles aan winkels...van tandarts tot bakker, tot kapper, boekenzaak, supermarkt, opticien  juwelier etc.

Bij de enorme Action geslaagd voor een powerbank... nu nog uittesten.

Dus fietsen weer beneden in de hal gestald en proberen t appartement weer in te komen met al die codes....pfff.. .uiteindelijk weer gelukt....nu lekker even alles weer uitproberen met de laadstations en een wijntje erbij.

Morgen fietsen weer achterop , spul in de auto en broodjes halen bij de Boulangerie ....en gaan we op ons gemak richting Nevers  waar we 1 nacht verblijven.. .langs de Loire

Tot morgen!

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Taeke:
    4 september 2025
    Een heel mooi verslag. Leuk om te lezen. Jammer dat ik het niet meer kan delen met Adrie.
  2. Marry:
    4 september 2025
    Ja Taeke dat vind ik ook heel jammer. Gelukkig heeft ze er altijd van genoten, dat doet mij goed!
    Groetjes
  3. Sjoukje:
    4 september 2025
    Prachtig het ziet er goed uit lekker genieten en voorzichtig. Groetjes uit Markheidenveld
  4. Tanja:
    5 september 2025
    Mooi hè Reims, Had een Oh ja erlebnis. Ben er ook ooit geweest schat 55 jaar terug.Prachtig!

Goede reis naar naar Nevers. Kijk weer uit naar je verslag! Groetjes.
  5. Els:
    5 september 2025
    Wat een leuke beschrijving van een prachtige stad! Je komt ogen te kort en hebt meer tijd nodig om allesnte zien.
    Een geluidloze draaimolen te zien,
    moet inderdaad een gekke
    gewaarwording zijn. Wellicht hadden de buurtbewoners het wel gehad met
    het deuntje😂.
    Veel plezier in Nevers!
    Veel plezier
  6. Hannie:
    5 september 2025
    Mooie stad, wij hebben daar nog in de Jachthaven gelegen.
    Genieten.