Gap

23 september 2025 - Gap, Frankrijk

Vannacht t niet koud gehad  maar dat kwam door t dikkere dekbed

Na t ontbijt de fietsen klaargemaakt, helmpies op en gaan....op weg naar t centrum van Gap met Jas en vestje aan, sjaal om 🧣

Onderweg worden we door een paar agenten in de auto vriendelijk verzocht om op t fietspad te fietsen 🤣🚲🚲...nooit gezien....er blijken wel degelijk overal fietspaden te zijn. Goed geregeld in Gap.

Terwijl we op zoek zijn naar de kathedraal staat er een man met zijn duim omhoog ...of hij mee mag liften.....nou jaaa🤣

De kathedraal vinden we hoor. Het is de kathedraal de Notre Dame-et-saint Arnoux. Is gebouwd in 1866 en t leuke is dat de oorspronkelijke kathedraal rond de 5e eeuw gebouwd werd op de ruïnes van een Romeinse tempel voor de god Apollo. Daarna hebben er verschillende gebouwen gestaan tot de nieuwe kathedraal werd gebouwd.

Deze kathedraal  is gebouwd van kalksteen en roze marmer en heeft een klokkentoren van 64 meter hoog met 4 klokken er in

Naast de kathedraal staat er een van zilverdraad gemaakt boompje, dus even een foto

Er zijn in Gap diverse kleine straatjes met pastel gekleurde huizen, winkeltjes en diverse pleinen.... op 1 van die pleinen in t centrum, Jean Marcellin geheten, Strijken we neer het is dan half 12 en de temperatuur is dan 22 graden, maar in de schaduw 18 graden....dus Sjaal af

Nog geen uurtje later is t al 28 graden...ongelooflijk...wie had dat gedacht?? Dus vestje en jas ook uit en genieten van t zonnetje tussen de Fransen op t terras...de korte broek toch maar bij de hand houden!

Wat zijn we blij dat we de fietsen bij ons hebben en door die straatjes kunnen fietsen

Gap ligt echt tussen de bergen in en ligt op een hoogte van 745 meter

We fietsen nog even verder en komen ook hier weer een Laverie Automatique tegen. Een man die daar bezig is legt ons uit hoe t werkt....geweldig....9 kg wasgoed incl Wasmiddel voor 5 euro en drogen 20 minuten voor 3 euro. Nou zoveel wasgoed hebben we niet, maar gaan in de volgende stad t wel even proberen...

Dan zien we ...jawel...een Zeeman....en ik in t plaatsje Serres denken dat die man met die Zeeman tas ene Hollander was.....🙈

We nemen natuurlijk een kijkje en kopen wat extra Ondergoed in voor t geval we niet meer kunnen wassen🤣🤣

Als we de fietsen weer in de fietskamer van t hotel hebben gezet gaan we even boven kijken....heerlijk onze bedden opgemaakt, frisse Handdoeken....en settelen ons op t terras bij t zwembad

T windje is nog wel fris en t water koud  ...dus er wordt niet gezwommen

We bestellen een pizza bij de balie en eten deze in de ontbijtzaal op met een biertje van de bar.

Er komen nog steeds mensen aan bij de receptie  een drukte van belang

Wij gaan boven nog ons kopje koffie drinken en de spullen bijeen zoeken voor morgen

Een nieuwe dag met nieuwe avonturen...wie weet...toch de korte broek?? Vannacht 7 graden🧣🧤❄🙋‍♀️🙋‍♀️

1. Liset:
    23 september 2025
    Wat leuk! Vroeger met mn ouders zijn wij 2x in embrun geweest. 30 min. Van Gap af! Prachtige omgeving! Enjoy!
  2. Els:
    23 september 2025
    Wat leuk!! Ja t is hier prachtig!!!!🥰
  3. Taeke:
    24 september 2025
    Je hebt je verhaal van de kathedraal e.o.heel mooi beschreven Marry bedankt.