Routes des vins

21 september 2025 - Alès, Frankrijk

Vandaag onderweg naar Ales,...  de Routes des Vins!!

Donkere wolken waar we mee beginnen  dus de langere broek aan

De km stand is 3444 km

Temperatuur rond de 22 graden, maar er wordt regen verwacht .... bij onze plu kunnen we niet want die ligt ver achterin☔

We leveren de sleutel in en  gaan op weg

Al gauw rijden we midden door de wijnvelden heen en zien mensen handmatig de Druiven plukken...t regent ondertussen....en verderop staat een klein smal trekkertje met aanhanger welke vol blauwe Druiven ligt

De Languedoc Druiven?

T weer slaat volledig om....enorme stortbuien, een wolkbreuk.....en onweer vlak boven ons en de ruitenwissers in de snelste stand. Iedereen rijdt langzaam, je kunt amper 50 mtr zien....je zit hoog!!!  Rivieren lopen door de straten, t stort van de daken af...en uit de afvoerbuis spuit t er uit....ongelooflijk wat een noodweer!! Grote waterwaaiers langs de auto's   wel een mooi gezicht🌩🌧

En dit houdt zekers nog aan tot Pezenas, een kunstdorpje op onze route. We moeten zo nodig naar de wc onderhand dat Ted halverwege de stoep mij uit laat stappen....en t stort regent he??....dus zeikie nat kom ik daar binnen...en zie Ted illegaal parkeren met zijn alarmlampen nog aan..  maar rent ook naar t café.

5 minuten later wordt de regen eindelijk wat minder en kan hij zijn alarmlampjes uitzetten. Het enige wat de baas nu  op zondag, op zijn Kaart heeft staan is Charcuterie....nou dat is geen probleem voor ons natuurlijk , wijntje en biertje erbij....heerlijk

Na ons gelaafd te hebben kunnen we weer op.pad. ...we knepen m nog even  want er kwam zo n  wegsleepauto aan....maar reed na even stil te staan weer door🙈🙈

Door de hele smalle straatjes weer on route

Een prachtige muurschildering over de zijkant van een huis,  net echt!!

En een rode brandkraan midden in de bergen??

10 % afdaling kregen we voor de kiezen....prachtig!!! Wat een vergezichten, bergen nog half in de wolken van al die buien.... en langzamerhand kwam t zonnetje na lange tijd weer tevoorschijn 🌞🌞

Prachtige cacteeen langs de weg met vruchten en de bougainville 🌵, maar ook de eerste herfstkleuren zie je al. En. .hoe verwonderlijk.....Gele krokussen....ongelooflijk...t is herfst toch???

Bij het dorpje Durfort zag ik Zwart gesteente en dacht...misschien lava?? Maar t was een gedeelte van de Black Mountains, die daar blijken te liggen

Wat wel opvalt dat iedereen de luiken dicht heeft.  kan me iets voorstellen tegen de kou...of de warmte.. maar je gaat toch niet de hele dag in t donker zitten??

In de middag komen we in Ales aan en vinden ons hotel voor de nacht  We zijn wel wat stijf hoor  maar morgen de fiets maar weer even afladen ...wel hebben we de fietstassen , die dichtgebonden zaten, leeg moeten gooien van regenwater....ze zaten halfvol🙈

Ales was in de 18e eeuw t centrum van de zijde industrie en later ook steenkoolmijnen....wat een tegenstellingen!!

In 1855 kwam er een einde aan de zijde industrie  door een ziekte van de zijdewormen/rupsen....en de laatste steenkoolmijn sloot in 1988

We gaan op zoek naar een pizzaria...maar vinden een Brasserie....even lekker eten...en slapen....morgen een nieuwe dag...en hopelijk alleen maar zonneschijn💃💃🌞🌞🙋‍♀️🙋‍♀️

1. Maike:
    21 september 2025
    Was denk ik niet zo prettig rijden met die plensbui, jullie beleven en zien veel onderweg.Geniet ervan, en zien jullie binnenkort weer in Sneek.
  2. Tanja:
    22 september 2025
    Dat was me het ritje wel! Met dat slechte weer, maar na regen komt zonneschijn gelukkig. Hoop dat jullie zulke stortbuien blijven bespaard op het vervolg! Genieten maar! GOEDECREIS.
  3. Els:
    23 september 2025
    Jeetje, wàt een slecht weer! Vreselijk!
    Gelukkig kwam het eind van de rit in zicht, was er een ' hoog nodige' WC en konden jullie lekker eten.