Benissa

15 september 2025 - L'Alfàs del Pi, Spanje

Altea, de plaats waar we iedere keer naar toe fietsen, alleen dan de bergen in....t echte Spaanse dorp...ook Altea..is dit jaar verkozen tot 1 van de mooiste steden van Spanje 2025.. Dit even ter info🤣

We kijken van Albir uit op de berg met een  stuk eruit  de Puig Campana, dichterbij Benidorm

De legende gaat dat t gat is ontstaan toen de veldheer Roland een stuk uit de berg hakte om het leven van zijn minnares te redden. Deze zou sterven zodra de laatste zonnestralen van de zonsondergang haar niet meer zouden raken

De steen die hij weghakte viel in zee en vormde Pauweneiland van Benidorm

Waar legendes niet goed voor zijn🙈

Vanmorgen na t ontbijt naar Benissa gereden op zoek naar onze vriendin uit Saudi

We hebben de mooie kustweg genomen, waardoor we door prachtig berggebied gingen met diverse tunnels en prachtige vergezichten , wat een genot

We moesten aan de zuidkant van Benissa zijn en Google maps hielp ons een handje. Een heel steil weggetje voerde ons haar kant op, maar was zo onverzorgd dat we twijfelden. ...toch bleek t de goede weg te zijn want na een korte bocht kwamen we uit bij mooie huizen . Een doodlopende weg en vandaar ook slechter onderhouden

Een electrisch hek, 2 blaffende honden en een heel blije Jacomine stonden ons op te wachten

Wat een hartelijk welkom!

We hebben hebben een zak met verse citroenen meegenomen,  waar ze heel blij mee is. Bloemen is geen optie in dit warme weer...

Ze woont hier al sinds 2016 en een jaar later overleed haar man, toch is ze er blijven wonen.

Een heerlijk groot zwembad  enkele zithoeken en een mooie villa op een behoorlijk stuk grond.

En wat een uitzicht...en rust!!

We zijn heerlijk uit lunchen geweest bij een baai en hebben Tapas gegeten en sangria gedronken... nou Spaanser kan t niet...toch??

Wij kennen hun beiden vanuit Saudi en hebben altijd contact gehouden en zijn al 2 x bij ons in Sneek geweest

En wat kun je dan bijkletsen!!! Superleuk!!

En wat een nieuwbouw in de heuvels ....een halve berg opgeofferd hiervoor en een stuk natuurgebied.  Ze heeft ons nog even een detour gegeven.

Nog even een kopje koffie en...voor we t wisten was t al 6 uur en nog 29 graden.

We hebben afscheid genomen en tot ziens gezegd  want ze komt natuurlijk weer in Sneek

Op de weg naar Albir nog even proberen te tanken....wat een gedoe....bijna lege tank....geen kassier, dus geldmachine... maar uiteindelijk zijn we er uit gekomen!!

En...we hebben zelfs flamingo s gezien in een groot meer, zelfs enkele roze....pracht gezicht!!

De krekeltjes zijn er weer...en de muggen...en dat vindt Ted niet zo leuk....al diverse keren geprikt...brr

Maar...de bedden zijn goed...we slapen prima....en de airco in de auto maakt de warmte zo af en toe weer goed...

Morgen lekker golfen en fietsen🥳⛳🚲🙋‍♀️

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Els:
    16 september 2025
    Nou, bedankt voor het doorsturen van die heerlijke zonnestralen, want ik kan de warmte al voelen, hoor!!😁😅
    Gezellige dag 💜
  2. Sjoukje:
    16 september 2025
    Het is weer super om te lezen. Groetjes