Dagje Canourque
7 september 2025 - La Canourgue, Frankrijk
Toen ik vanmorgen wakker werd verbaasde mij de stilte hier, wat vogeltjes, maar verder niets.
Boven mij hangt een ongewoon mooie lamp aan t plafond zie foto, en krijg een heerlijke instant cappucino van Ted.
De zon schijnt weer en de uitkijk is prachtig...het is zondag vandaag
Een dagje rust!! De temperatuur zal 25 graden worden en vannacht was t zelfs maar 11 graden!! Heerlijk
De korte broek is nog niet uitgeweest!
La Canourque is een stadje welke op 1000 mtr hoogte ligt en een bergklimaat heeft Het heeft maar 2100 inwoners en leeft tegenwoordig hoofdzakelijk van t toerisme,biologische landbouw en viskwekerijen. Vroeger van textiel en leerlooierijen.
Het is een Natura 2000 gebied.
Het wordt ook wel "Klein Venetie" genoemd vanwege de vele kanalen, bruggen en wasplaatsen.
Het is een leuk middeleeuws stadje en wordt al sinds de prehistorie bewoond. In de 9e en 10e eeuw zorgde de bouw van 2 versterkte kastelen ervoor dat t dorp kon blijven bloeien zonder te worden geplunderd of verwoest
Altijd interessant om de historie te weten
De fietsen stonden klaar, helmen op . ...en richting centrum gefietst.
In totaal maar 6km gefietst maar allerlei leuke straatjes verkend. Echt leuk om door nauwe straatjes te fietsen met die luiken naast de ramen....haast geen bloemen...dus wel echt dat middeleeuwse...toen had men vast geen geld voor bloemen voor t huis🙈
Wij naar een terrasje natuurlijk.. zoveel zijn er niet open op zondag en zo ja....zit de lokale bevolking er
Welgeteld 2 terrasjes dus....en vol!
Gelukkig een plaatsje onder de parasol kunnen bemachtigen want t was best heet in de zon.
Plat du Jour werd op zondag niet geserveerd dus moesten we net als alle lokale mensen binnen eten voor t zondagmenu
Veel oude mensjes met stok zaten al te eten toen wij in korte broek😎 binnen kwamen.
Wij besteld.. een heel menu...met starter en dessert.. pffff
Lachen!!!!🤣🤣🤣🤣🤣 komt de ober aan met een enorme pan soep.. met daarin tete de veau voor Ted.....hij dacht fete in plaats van tete.. feest in plaats van hoofd🤣🤣van t kalf...kalfsvlees
Ik kwam niet meer bij....t was een soort groentesoep met kalfsvlees in gelei...je kon mij wel wegdragen...huilen🤣🤣
Ik zat gebakken met mijn charcuterie.. .heerlijk
Daarna nog heerlijk Lamsvlees met friet en Toetje na....maar we hebben ongelooflijk gelachen.....t was heerlijk overigens (zegtTed)
Na een espresso weer op de fiets richting onze gite
We hebben zoveel gegeten dat we geen avondeten meer hoefden.
Na een siësta ( moeten vast oefenen voor Spanje) de kaart gecheckt voor morgen, want dan gaan we naar een chambre hote in de Pyreneeën
De auto vast weer ingepakt de fietsen er weer op en nu nog steeds uitbuiken van onze lunch op t terras met nog een heerlijk temperatuurtje.
Nog even een potje yahtze en een kop koffie met een tartelet en dan duiken we ons bed weer in
Doei

Lekker slapen zo en morgen goede reis richting Pyreneeën
Jullie genieten wel, zeg. Heerlijk!