Van Nevers naar Canourgue

6 september 2025 - La Canourgue, Frankrijk

Wat een enerverende dag was t vandaag

Na een heerlijk ontbijt met uitzicht op de Loire onze spulletjes weer ingepakt.

Onze uitkijk van de kamer was gedeeltelijk op de Loire en op de Goguin Tower, deze maakte deel uit van de vestingwerken rond Nevers.

Nevers is niet eens zo groot hoor, net als Sneek met  34.000 inwoners en ligt op 240 mtr hoogte. Het was een voormalige hertogenstad.

Het weer was heerlijk vandaag van 25 tot 29 graden en gelukkig hadden we airco in de auto want de hele dag de zon op je wordt je niet blij van🌞🤣

Ongelooflijk hoeveel rotondes we hebben gehad vandaag...en hobbels....en slingerwegen...en op en neer....en ongelooflijk hoog in de bergen...boven de sneeuw grens. Wat een prachtige toer was t...en een lange.

We willen zoveel mogelijk de grote wegen vermijden en dat betekent dat je naast de GPS ook de kaart bij de hand moet houden...en ja...2 zien er meer dan 1!

We hebben prachtige kastelen gezien en vestingwerken...zie je in de foto's...1 daarvan was t Chateuax de Chazeuil...wat verborgen achter wat bomen.. dit kasteel is in de 14e eeuw gebouwd en was van een belangrijke heerlijkheid die afhankelijk was van de kasteelheer van Billy en Verneuil...en beide kastelen hebben we ook gezien)...zoo leuk om dit allemaal te mogen zien

Natuurlijk hebben we 2 keer een lokaal terrasje opgezocht voor een biertje en een wijntje...nou voor deze centjes kun je er nog wel eentje nemen hoor ..bij de 1 voor 4,40 en bij de ander voor 4,80 🍺🍷 en heel gezellig nog wat nootjes erbij....bonjour

Bij 1 van die lokale cafeetjes moesten we wel lachen hoor, achterin lag t vol met rotzooi , parasolvoet, parasol,  kleden etc...en naast de wc lagen de stokbroden....gelukkig niets  daar gegeten🤣🤣🙈

En bij het 2e cafeetje stonden hoe leuk. .4 porches geparkeerd....met daarnaast een ECHTE ezel die beladen werd met bagage en met 2 jonge dames ernaast die de bergen in gingen.   Wat een tegenstellingen

Onderweg zagen we nog van die molens van Don Quichotte en "blote " koeien, van die blanke koeien zonder echte vacht.

Ook kwamen we nog een jager tegen met geweer in de aanslag en iets verder de drijvers met de jachthonden...spannend allemaal!

Niet veel.later zagen we een ree met kalfje staan.. .hopelijk hebben ze t niet op hun voorzien!!

In St Paulien hebben we de intermarche opgezocht voor de Franse kaas, Worsten en bier en wijn voor in onze Picknickmand , die is weer aangevuld.

Bij een grote rivier gestopt en even de benen gestrekt. Daar stonden bij een koffiehut 2 hele mooie draadfiguren, een van een zeepaard en 1 van een libelle( zie foto's)

Toen we in Canourque aankwamen wij op zoek naar onze gite....in een straat met nr 73....nou niet he? Daar woonde een Duitser. Na lang uitzoeken en bellen etc kwamen we uit op nr 68, een parkje met allemaal gites, waaronder die van ons. Maar toen?? Lachen hoor, wij weer...te oud voor die zooi....bleek mijn internet weer te werken en was er een email binnen met alle info erop, pffff

Nu zitten we onder een grote walnotenboom met heerlijk uitzicht op t terras aan een wijntje en biertje.

Die Duitser kwam nog even langs toen we buiten zaten aan de soep met stokbrood en kaas,ham,Paté en Franse kaas en zei al dat hij altijd wel een plaats voor ons had gehad...zo leuk. Nog even goed ons Duits geoefend.

De kerkklokken slaan 9 keer, dus 21.00 uur....wat een spannende dag!!!

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

1. Sjoukje:
    7 september 2025
    Goede morgen prachtig verhaal. Veel plezier en genieten
  2. Margo Zoetendal:
    Gezellig allemaal.
  3. Tanja:
    7 september 2025
    Mooie verhalen. Leuk om op deze manier mee te mogen reizen.
    Veel plezier en genieten Xx
  4. Maike:
    7 september 2025
    Mooi verhaal ,en je beleeft en ontmoet veel mensen, geniet er van.
  5. Taeke:
    7 september 2025
    Goede beslissing op de binnenwegen waan je je veel dichter bij de natuur en de bijzonderheden. Geniet ervan.
  6. Els:
    7 september 2025
    Wàt hebben jullie nweer een avonturen beleefd, maar ook wederom problemen met de accomodatie!
    Haha, jullie trekken het aan!
    Op naar de volgende bestemming!