L Albir
12 september 2025 - L'Alfàs del Pi, Spanje
Er staat nu 2419 km op de teller. .pffff
L Albir waar we nu zitten is een plaats in de gemeent L Alfaz del Pi (waar we dachten heen te moeten)
Deze grenst bijna aan Benidorm (waar we dus al waren 🙈) 6.5 km
Het strand bestaat uit stenen
Albir zelf ligt op een gemiddelde hoogte van 76 mtr met hoogste punt 160 mtr
De bergen die we zien zijn wel een beetje veel hoger🤣
Het plaatsje bestaat voor de helft uit buitenlanders waarvan de meeste Noren zijn. Kun je voorstellen dat er hier 50 verschillende nationaliteiten wonen??
Je zult maar Spanjaard zijn en je eigen taal niet eens kunt spreken?,
Het land hier wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de citrus productie. En veel inkomen komt van t toerisme natuurlijk.
Het grootste herkenningspunt is de vuurtoren op de berg, nou daar gaan wij dus niet naar toe . Gerda, mijn zus, loopt dat regelmatig, alleen niet met deze hitte.
De boulevard is van marmeren platen en overal lopen fietspaden langs. Fantastisch gewoon!🚲 Deze boulevard heet de El paseo de las Estrellas!!
Vandaag zijn wij dus heerlijk over de boulevard wezen fietsen naar Altea. Heerlijk met dat windje!! 31 graden en een mediterraan klimaat hier, dus betekent 300 dagen per jaar zon!!🌞🌞🌴🌴 10 km en tussendoor op een terras even een biertje en wijntje gedronken 🍺🍷
Even bij de haven wezen kijken en ook daar hebben ze een vuurtoren(tje)
Vanmiddag hebben Gerda en Wim siësta gehouden, maar daar zijn wij nog niet aan toe . . Dus heerlijk op gemeenschappelijk terras in de schaduw gezeten met een heerlijk windje om ons heen. Wel waren ze hier nog met de weg bezig ( die was gek genoeg gisteren 2 uur voor wij arriveerden klaar....hoe dan?) met t opruimen van puin, dus knap veel lawaai....alleen 1 uur siësta....rust🙈
Dan komt er een bewoner langs en groet ons en gaat een paar Citroenen plukken voor de lunch, heerlijk dat dat zo kan. Hadden we in Borneo ook, Bananen en mango's kon iedereen zo voor eigen gebruik van de bomen halen..
We zitten onder de bougainville in de kleuren roze en wit, zelf hadden we ook nog een kleur oranje in Saudi..heerlijk
Prachtige palmbomen hier dus opa moest een palmboom knuffelen, net als Kyra deed als toen ze de eerste palmboom zag. Foto natuurlijk doogestuurd naar Kyra, die moest lachen.
Vanavond zijn we naar een Nepalees restaurant gegaan en hebben daar heerlijke curry gegeten, mild pittig....zalig. Deed ons weer denken aan de tijd in Borneo waar we regelmatig boven de kleine lokale winkeltjes in Miri bij de India man gingen eten, was altijd super lekker.
Allemaal Nederlamders daar, dus iedereen bemoeid zich ook bijna met alle gesprekken die je voert.
Wij hadden zo een uit Twente naast ons zitten, zeer gereformeerd die wel bepaalde wat een vrouw wel of niet kon....nou ja dan heb je niet veel aan Ger en mij natuurlijk , dus zijn we even helemaal los gegaan, lachen joh!!
Afgelopen week hebben we geen Nederlands kunnen spreken alleen met elkaar, dus was wel leuk weer....
Klein stukje lopen vanaf hun appartement, dus waren zo weer thuis
Daar hebben we nog even samen b&b vol liefde afgekeken en de reunie....nou zijn er weinig bij elkaar gebleven, maar wat hebben wij genoten van dit programma met al die consternatie!!
Hoorden dat er ook weer een winterprogramma komt dus ook dat gaan we weer volgen hoor!
Het is vochtig warm nu, morgen weer zo n 30 graden...zolang er een heerlijk windje staat is t hier heerlijk vertoeven
Doeidoei

Prachtig de bougainville!
En leuk hoor jouw knuffelbeer die een palm knuffelt.
Veel plezier!